Derfor er det populært å kjøpe leilighet i Spania  

Derfor er det populært å kjøpe leilighet i Spania  

Rekordmange nordmenn har boliger i Spania, men hvorfor er det slik? Hva drar så mange nordmenn ned til Syden, og hvorfor har så mange lyst til å bli? 
 
Det er det selvsagt mange gode grunner til, og de aller fleste av oss kunne nok tenke oss å bruke noen måneder av året i varmen der nede. Her skal vi ta en titt på hvorfor det er så populært å kjøpe leilighet i Spania.  

Varmt vær 
Varmen er, kanskje ikke overraskende, en av de mange grunnene til at en rekke nordmenn kjøper seg bolig i Spania. Det er et svært stabilt vær her nede, og man kan regne med sol og varme temperaturer store deler av året. Likevel er det ikke blant de varmeste landene i verden, og det er for de aller fleste en behagelig sommertemperatur.  

Godt boligmarked 

Det finnes også mange boliger til salg i Spania, og i enkelte områder er prisene snille. Når man sammenligner det med å for eksempel kjøpe en hytte i populære hyttefelt på Sørlandet, eller de store fjellområdene i Norge, så synes mange at en leilighet i Spania er av større verdi. I tillegg til dette så er det også høye utleiepriser, og du har gode muligheter for å leie ut leiligheten din for en god penge når du ikke bruker den.  

Billige flyreiser 

Spania er langt nok sør til at det er gode temperaturer, men ikke langt nok til at du må sitte et døgn i fly. Det tar som regel 4 timer ned til Spania, avhengig av hvor du reiser, og du kan ofte få billige billetter når det ikke er høysesong. I flere tilfeller kan de sammenlignes med det det koster for bensin dersom du skal kjøre langt til hytta i Norge.